وبلاگ

خانهاخبار سپاسحجت الاسلام و المسلمین علی کریمیان دبیر کل اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی _ ۱۸ خرداد ۱۳۹۵

حجت الاسلام و المسلمین علی کریمیان دبیر کل اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی _ ۱۸ خرداد ۱۳۹۵

 حجت الاسلام و المسلمین علی کریمیان دبیر کل اتحادیه رادیو تلویزیون­‌های اسلامی در گفتگویی با واحد فرهنگی انجمن پیشکسوتان سپاس پیرامون محورهای دومین جشنواره فرهنگی هنری چشمان آسمانی انقلاب اسلامی با محوریت بیداری و مقاومت اسلامی، به تشریح «خاستگاه فکری و فرهنگی داعش» پرداخت.

با پاسخ به این سوال که چرا امریکایی ها با ما مستقیم وارد جنگ نمی شوند و به جنگ نیابتی روی آورده اند گفت: امریکایی ها  به افغانستان و عراق لشکرکشی کردند و در این لشکرکشی فقط در داخل عراق امریکایی ها ۳ تریلیون دلار هزینه کردند و طبق گزارشات و اخبار رسمی تا ۱۰۰۰۰ کشته و ۳۵۰۰۰ مجروح دادند و طبق اخبار غیر رسمی  تا ۴۵۰۰۰ مجروح هم داشته اند. یعنی یک سوم ارتش  امریکا که به عراق آمدند از رده خارج شدند و  در نهایت هم در سال ۲۰۱۱ از عراق فرار کردند به همین دلیل برای پرداخت نکردن این هزینه سنگین جنگ نیابتی را طراحی کردند.

 وی افزود: جنگ نیابتی دو حالت  می­تواند داشته باشد. یا یک کشور را تحریک کنند که علیه ما کار کند یا گروه هایی را راه اندازی کنند که رد پایی از خودشان باقی نگذارند ودر عین حال به اهدافشان برسند. امریکایی ها به این نتیجه رسیدند که گروه های افراطی را در جهان اسلام فعال  کنند و با توجه به اینکه زمینه تفکر وهابیت در جهان اسلام وجود داشت سوار این تفکر شدند و این گروه های افراطی را سامان دادند که دو فایده برای آنها داشت. یکی اینکه در جهان اسلام درمقابل تفکر انقلاب اسلامی می ایستند و با جبهه مقاومت درگیر می شوند و دیگر ی اینکه موج اسلام گرایی و اقبال از انقلاب اسلامی در اروپا و امریکا  را با اسلام هراسی کنترل و به ضدش تبدیل کردند و حتی تنفر از اسلام را در بین ادیان دیگر رواج دادند.

کریمیان با اشاره به افراطی گری گروه های دست پروده امریکا و عدم وجود چنین مسائلی در دین مبین اسلام گفت: این افراطی گری ها مانند سربریدن، مثله کردن، تجاوز به اموال و ناموس مردم، پروژه جهاد نکاح که اساسش  روی علامت سوال است و معلوم شد که این کار تبلیغاتی است تا اینکه واقعیت میدانی داشته باشد و ازدواج با محارم که اصلا واقعیت میدانی ندارد و تنها در جای کوچکی نمونه ای برای رسانه ای کردن این مطلب ایجاد کرده بودند، در آیین اسلام نیست. بلکه طبق بررسی ها نمونه اینها در غرب و تاریخ غرب وجود دارد و در هرجا امریکایی ها و غربی ها حضورداشتند این جنایتها اتفاق افتاده و آنها این  فرهنگ خودشان را در یک قالبی به خورد گروه های تروریستی دادند و گفتند این آیین اسلام است و بااستفاده از تمام امکانات رسانه ای که غرب در اختیارش هست این فضا را ایجاد کردند اسلام هراسی تند و وحشتناکی به راه انداختند.

وی در خصوص بحث پیدایش داعش به بررسی زمینه تفکری و سیر رشد تفکری داعش پرداخت و گفت: شکل گیری داعش سیری دارد و شکل گیری این تفکر از زمان پیدایش اسلام است. از همان زمان جریانات افراط گرایی در بین مسلمانان ایجاد شد و  یک اندیشه انحرافی را در زمان پیامبر گرامی اسلام پایه گذاری کردند که موضوع مسجد ضرار یک حرکت انحرافی در زمان پیغمبر اسلام بود. بعد از آن به موضوع خوارج می­رسیم و می بینیم که افکار و اقدامات خوارج با این تفکر امروز داعش همخوانی دارد. تا اینکه این انحرافات به ابن تیمیه رسید و او به این اندیشه بهم ریخته و پراکنده که نمودی را در هر دوره ای داشته یک سازمان و اصول و نظام داد و این تفکر بعدها آرام آرام موضع اخوان المسلمین و وهابیت را بوجود آورد و  جریان کل سلفیت را در جهان اسلام بنیان نهاد. بیش از ۱۲ نوع سلفی گری در دنیا وجود دارد که یک بخش آن حالت افراطی به خودش گرفت و زمینه های اولیه تفکرش هم جهاد مقدس بود. القاعده تشکیل شد و  بعد از آن پدیده داعش بوجود آمد بنابراین اندیشه داعش چیزی نیست که امروز و در دوره معاصر ما بوجود آمده باشد. این یک سیر تاریخی و یک سیر تحولی دارد که در طول تاریخ متحول شده است.

دبیرکل اتحادیه رادیو تلویزیون­های اسلامی در ادامه گفت: بنیان دولت اسلامی یا امارت اسلامی عراق را الزرقاوی بنا نهاد. تا اینکه در سال ۲۰۱۰ که ابوبکر البغدادی از زندان آزاد شد، سه اتفاق افتاد. اول جمع شدن گروه های مرتبط با القاعده در یک چارچوب، دوم پیوند بین گروه های القاعده با بعثی ها و سوم ارتباط برقرار کردن این جریانهای به اصطلاح جهادی با امریکا و انگلیس که هر کدام دارای سوابق  و مستنداتی هستند. نتیجه قرابت این سه مجموعه موجب پیدایش دولت اسلامی عراق شد  که بنیانش شکل گرفت و شاخه نظامی اش تشکیل شد و رهبران شاخه نظامی آن سه افسر نظامی صدام بودند و عملا حوزه امنیتی و نظامی در اختیار بعثی­ها بود که پیوندی بین القاعده و بعث شکل گرفت. وقتی ابوبکر البغدادی در زندان بوکا در نزدیکی بصره زندانی بود امریکایی ها با او ارتباط برقرار کردند و تعاملاتی کردند و زمانی که  ازاد شد این سیر تحولی حرکت داعش گسترش پیدا کرد .

وی افزود: در این مرحله داعش دولت اسلامی را اعلام کرد و اظهار نمود که این دولت، دولت اسلامی جهانی است و حد و مرزی برای آن وجود ندارد و امارت های مختلفی مانند امارت سوریه، امارت خراسان، امارت خوزستان و عراق و … را برای آن تعریف کردند. لذا از اینجا روند حرکتی داعش تغییر و اعلام دولت اسلامی کرد  و رأس این دولت را خلیفه و خلیفه را  ابوبکر البغدادی اعلام کردند و گفتند همه مسلمانها موظفند با خلیفه بیعت کنند و هرکس بیعت نکرد واجب القتل است.

ایشان با اشاره به حماقت داعش در اعلام دولت اسلامی گفت: اگر  داعش این حماقت را نمی کرد رشد  آن در بین کشورها و جوانان و  علما بسیار زیاد بود و سیل کثیری از جمعیت به داعش گرایش پیدا می کردند اما با تعلام دولت اسلامی وضع اینها تغییر کرد و ائتلاف ضد داعش شکل گرفت.

وی گفت: داعش جمهوری اسلامی ایران را مانع بزرگی در مقابل پیشرفت خود می داند و در عین حال کمترین تعرضی را نسبت به رژیم صهیونیستی داشته و حتی رژیم صهیونیستی از اینها حمایت می کند چون از این تفکر سود می برد. به طور مثال در اجلاس دو سال پیش سالانه هرتصیلیا که امینت اسراییل را بررسی می کند یکی از مصوبات این بود که امنیت اسراییل در قبال تشدید اختلافات در جهان اسلام است.

وی با اشاره به جایگاه امریکایی ها در قضیه داعش گفت: امریکاییها برخودر دوگانه با این قضیه دارند. وقتی ائتلاف ضد داعش شکل گرفت یک اختلاف نظر جدی در اندیشکده های امریکایی بوجود امد که با این پدیده چطور باید برخورد شود زیرا تا دولت تعیین نکرده بودند کسی حرفی نداشت بعد از اعلام دولت تهدیدی شکل گرفت که باید با آن برخور  می کردند. بنابراین دو نظریه بوجود آمد یکی  اینکه داعش مفید است و باید تقویت شود و دیگری  اینکه داعش برای امریکایی ها دشمن است و باید این دشمن را نابود کرد. نظریه سومی هم مطرح شد که رییس ستاد مشترک وقت ارتش امریکا اعلام کرد که داعش باید مدیریت شود یعنی اینکه  این جریان تا زمانی که منافع مارا به خطر نیندازد به نفع ماست لذا باید این جریان را مدیریت کنیم یعنی در جهان اسلام به درگیریهای خودش ادامه دهد ولی طوری  هم قوی نشود که بخواهد در مقابل ما بایستد و منافع مارا به خطر بیندازد. نوع عملیاتهایی که امریکایی ها در عراق دارند به دنبال همین تفکر است. امریکایی ها به دنبال از بین بردن داعش و  ضربه زدن جدید به آن نیستند  ولی دنبال حفظ داعش به صورت اصولی هستند..

وی به نقش جبهه مقاومت در مقابله با جریان داعش  اشاره کرد و گفت: ما اعتقاد داریم داعش ساخته آن دو نوع  تفکر غربی و وهابی برای مقابله با تفکر جبهه مقاومت و انقلاب اسلامیست و ما نمی توانیم دست روی دست بگذاریم و شاهد باشیم دشمن در درون خانه ما یک جنگ نیابتی را دنبال می کند  و به دنبال ایجاد مشکل است. لذا جمهوری اسلامی ایران به دنبال حفظ کشورهای اسلامی است که داعش در حال بهم ریختن و تجزیه انها  بود و ما به عنوان جبهه مقاومت در مرحله اول ضرورت توجه به تفکر داعش  و در وهله دوم حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشورهای اسلامی را داریم.

کریمیان درباره نحوه مقابله با داعش و موفقیت فعالیت فرهنگی و رسانه ای جبهه مقاومت در مقابل داعش گفت: مبارزه با داعش تک بعدی نیست ومتولیان امر هم اعتقادی به این ندارند چون دشمن هم تک بعدی نیست و مبارزه با آن هم دارای ابعاد مختلفی است. از جمله این ابعاد بعد فرهنگی و رسانه ای علیه داعش و تفکر آن است که جبهه مقاومت در آن موفق بوده  است و از این جهات در جهان اسلام فضایی بوجود آورده که جهان اسلام متوجه  شده این جریان مدعی حمایت از جهان اسلام و اهل سنت نیست و داعش دشمن واقعی اهل سنت هستند. لذا خیلی ها در جهان اسلام دارند خطشان را از داعش جدا می کنند این اولین تاثیر کار فرهنگی جبهه مقاومت است و دومین گام کند کردن جذب داعش است. اینکه افکار عمومی دنیا و جوانان دنیا با تفکر داعش آشنا شوند و تفکر انحرافی آنها برایشان تبیین شود جزء اهداف رسانه ای مقاومت بوده است.

سومین گام ایجاد حس بیداری و حساسیت در بین نخبگان جامعه اسلامی است . چون خیلی از نخبگان جهان اسلام با تفکر داعش آشنا نبودند و حتی تبلیغات در منطقه به سویی بود که اینها را تطهیر می کرد و اینها را مجاهد ومظلوم در مقابل ظالم معرفی می کرد. و گام چهارم حساس شدن جامعه غربی نسبت به جریان داعش و اینکه داعش مساوی اسلام و مسلمین نیست و تفکر داعش یک تفکر افراطیست و اساس جریان اسلام جریان اعتدالیست اینکه ما  جهان اسلام و تفکر اسلامی را بتوانیم خوب معرفی کنیم که به نظر می رسد توفیقات  قابل توجهی بوده اما اینکه کفایت می کند این گونه نیست به نظر من کار به حد کفایت انجام نشده ویک بخش هم فعالیت نخبگان  است که باید تولید ادبیات کنند وتبدیل به زبان فرهنگ و رسانه شود ودر اختیار عموم مردم قرار بگیرد که در این بخش برخی نخبگان کارهای خوبی را انجام دادند.

حجت الاسلام و المسلمین علی کریمیان در خصوص جشنواه چشمان آسمانی انقلاب اسلامی گفت: درابتدا از دست اندرکاران این کار با عظمت و ارزشمند ومتولیان انجمن سپاس تشکر می کنم.اینکار در نوع خودش کار ارزشمندیست که موضوعات مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را در عرصه تولید ادبیات و تبدیل کردن این ادبیات به زبان فرهنگ و هنر به خصوص در حوزه فیلم و تئاتر یا هنرهای تجسمی و نماشی بیاوریم چون هنر و فرهنگ در همه این عرصه­ها کارکرد خودش را دارد به خصوص تولیدات رسانه­ای که امروز از هر روز دیگر به آن احتیاج و نیاز بیشتری احساس می شود  در این زمان که با یک تهاجم فرهنگی وسیع هم در داخل کشور هم در کشورهای  اسلامی مواجه هستیم به نظر می رسد که این کار می تواند در نوع خودش ارزشمند باشد.

یادآور می شود دومین جشنواره فرهنگی هنری چشمان آسمانی انقلاب اسلامی با محوریت بیداری و مقاومت اسلامی تا ۵ شهریورماه ۹۵ تمدید گردیده و علاقمندان به شرکت در این جشنواره می توانند آثار خود را از طریق پایگاه اینترنتی جشنواره به نشانی www.jashnvareh-sepas.ir ارسال نمایند و همچنین جهت آگاهی از اخبار جشنواره به کانال تلگرامی انجمن پیشکسوتان سپاس به آدرس sepasngo @ مراجعه نمایند.